måndag 16 februari 2009

vårvinter i paris- en morbid historia

Jag har varit kidnappad. Fredag kväll fick jag order att packa väskan, skriva en "såhär tar du hand in Ninja manual" och efter några timmars sömn drog det iväg. Jag fick inte veta vart det bar av. Skavsta flygplats och därefter vidare på ett plan och därefter en bussfärd och anlände i Paris kring 10 tiden. En rask promenad och vi lyckades lokalisera hotellet, inte min förtjänst dock.
En powernap senare var det ut på äventyr. Första stoppet blev en kyrkogård. Gravar och monument i varierande ålder och skick. Vackert var det oavsett. Promenaden gick vidare till konstnärskvarteren i Amelies fotspår och den vackra kyrkan sakreköööörr *ler*. På trappan utanför satt mängder med folk och lyssnade på en duktig kille som sjöng.
Kvällen spenderades på en resturang och därefter en kik på den där kvarnen som ses i så många filmer sen bums i säng.
Söndag var Louvren på agendan och med inte fullt så raska steg gav vi oss av och av ren slump fick vi syn på en affisch som berättade att utställningen Our body fanns på plats. Med kartan i högsta hugg hittades museét och anatomilektionen ett faktum. Helt sanslöst vad man göra.
Vidare till nästa museum med en paus på starbucks på vägen. Mona Lisa är nu sedd och sen var det ju tvunget att se Eiffels kreation. Därefter var våra tossor så trötta att vi gav oss på tunnelbanan för att komma hem till hotellet. Lite käk på en kedja innan vi trötta och möra i kroppen tog oss tillbaka till hotellet. Måndag förmiddag bar det sedan av hemmåt, på väg till bussen såg vi dessutom triumfbågen.

Tack Pär för en fin helg.

Inga kommentarer: